fish

Λύσεις και Υπηρεσίες για την ιχθυοκαλλιέργεια

Η σειρά προϊόντων μας SOLVOX® προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων διάλυσης οξυγόνου και συστήματα κατανομής οξυγονωμένου γλυκού, θαλασσινού και υφάλμυρου νερού.

Η σειρά προϊόντων μας SOLVOX® προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων διάλυσης οξυγόνου και συστήματα κατανομής οξυγονωμένου γλυκού, θαλασσινού και υφάλμυρου νερού. Συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού για βελτιστοποιημένη διάλυση του οξυγόνου στο νερό, τέλεια κατανομή του οξυγονωμένου νερού στα ψάρια και εφαρμογές ρύθμισης της δόσης για ομαλές και αξιόπιστες προσαρμογές στις διακυμάνσεις της ζήτησης ή των επιπέδων κορεσμού σε οξυγόνο.

Καλύπτοντας το πλήρες φάσμα των τρόπων παροχής οξυγόνου, από φιάλες έως χύδην παραδόσεις, μπορούμε να σας συμβουλέψουμε σχετικά με το σύστημα εφοδιασμού και το σύστημα ελέγχου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και στο σύστημα ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργείτε:

•    Σύστημα με συνεχώς ανανεούμενου νερό
•    Συστήματα με ανακυκλοφορία νερού
•    Συστήματα Θαλάσσιων Κλωβών
•    Οξυγόνωση έκτακτης ανάγκης και εφεδρική
•    Μεταφορά ψαριών
•    Θεραπείες αποπαρασίτωσης

Πλεονεκτήματα του SOLVOX που μπορείτε να βασίζεστε:
•    Οικονομικά αποδοτικό, ευέλικτη προστασία από ελλείψεις οξυγόνου κατά τη διάρκεια περιόδων μέγιστης κατανάλωσης και ανάπτυξης
•    Βελτιστοποιημένη ανάπτυξη και καλή διαβίωση των ψαριών
•    Μείωση του στρες στα ψάρια κατά τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής και των αντιπαρασιτικών θεραπειών
•    Βελτιστοποιημένες συνθήκες μεταφοράς για ζώντα ψάρια
•    Αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας

SOLVOX® Ένας Διαλύτης Venturi Χαμηλής Πίεσης

Ένας διαλυτής οξυγόνου χαμηλής πίεσης για θαλασσινό και υφάλμυρο νερό που μπορεί να οξυγονώσει ολόκληρη τη ροή νερού
Το SOLVOX®A είναι ένας διαλυτής οξυγόνου χαμηλής πίεσης για αλμυρό και υφάλμυρο νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δεξαμενή ψαριών. Αυτή η πατενταρισμένη, ευέλικτη μονάδα διάλυσης συνήθως ενσωματώνεται στους αγωγούς νερού προκειμένου να οξυγονώσει ολόκληρη τη ροή νερού που εισέρχεται στη δεξαμενή. Για μεγαλύτερες δεξαμενές ή raceways, η εγκατάσταση περισσότερων από μία μονάδων SOLVOX A εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή του διαλυμένου οξυγόνου σε ολόκληρη τη δεξαμενή.


filled tanks in operation incl. SOLVOX A and SOLVOX Stream
SOLVOX CD ceramic dissolvers produce gas in the form of micro-bubbles that start dissolving at low pressure. Mostly used in small to mid-sized fish tanks for emergency oxygenation.
Photo shows the ceramic diffuser under operation

SOLVOX B & SOLVOX CD - Σωλήνας διάχυσης και κεραμικός διαλύτης

Το SOLVOX®Β είναι μια ευέλικτη, χαμηλού κόστους λύση οξυγόνωσης που δεν απαιτεί πηγή ενέργειας εκτός από την πίεση της δεξαμενής οξυγόνου, καθιστώντας την ιδανική για καταστάσεις οξυγόνωσης έκτακτης ανάγκης. Το SOLVOX B είναι ένας υψηλής ποιότητας διάτρητος εύκαμπτος σωλήνας, πάντα έτοιμος να παράγει οξυγόνο. Όταν η παροχή οξυγόνου είναι ενεργοποιημένη, οι πόροι του εύκαμπτου σωλήνα διάχυσης ανοίγουν, δημιουργώντας μικρές φυσαλίδες, δηλαδή οξυγόνο. Εάν δεν απαιτείται περισσότερο οξυγόνο, το οξυγόνο αποκόπτεται και οι πόροι κλείνουν.

Το SOLVOX CD είναι ένας κεραμικός διαλύτης οξυγόνου υψηλής απόδοσης, περιβεβλημένος από αλουμίνιο. Είναι ο ιδανικός τρόπος για την παροχή πρόσθετης οξυγόνωσης σε επιμέρους δεξαμενές ή raceways και για την παροχή οξυγόνου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι κεραμικοί διαλύτες SOLVOX CD παράγουν αέριο υπό μορφή μικροφυσαλίδων που αρχίζουν να διαλύονται σε χαμηλή πίεση και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην παραγωγή ενός αποτελέσματος αερισμού / αφαίρεσης για ανεπιθύμητα αέρια."SOLVOX® C Κώνος Διάλυσης υπό Πίεση

Το SOLVOX® C είναι ένας διαλύτης υπό πίεση για γλυκό και θαλασσινό νερό. Σχεδιασμένο για την αύξηση της συγκέντρωσης οξυγόνου στο νερό, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη διάβρωση πλαστικό ενισχυμένο με ίνες υάλου (GRP) με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας από ανοξείδωτο χάλυβα. Διάφορες καινοτομίες σχεδιασμού του SOLVOX® C επιτυγχάνουν ποσοστά απόδοσης μεταφοράς κοντά στο 100%.
Καθώς το νερό και το αέριο εισέρχονται στον κώνο SOLVOX® C από την κορυφή, η δέσμη νερού αναγκάζει το νερό να αναμειχθεί εντατικά με τις φυσαλίδες οξυγόνου. Καθώς ο κώνος διευρύνεται, η ταχύτητα μειώνεται. Οι μικρές φυσαλίδες αερίου που δεν έχουν διαλυθεί ακόμη ανεβαίνουν στον κώνο κατ' αντιρροή προς το νερό και επομένως από τον πυθμένα του κώνου φεύγει μόνο νερό που δεν περιέχει φυσαλίδες αερίου. Δεδομένου ότι ο κώνος SOLVOX ® C λειτουργεί σε αυξημένη πίεση, η συγκέντρωση διαλυμένου οξυγόνου μπορεί να αυξηθεί σημαντικά πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο κορεσμού."

SOLVOX C cones are designed to increase the concentration of gases in water to a rather high level. In standard operation, the gas transfer efficiency is close to 100%. The operation of the cone is simple: as water and gas enter from the top, the water jet forces the water to
mix intensively with the oxygen bubbles, thus creating a high specific interface and high turbulence at the top of the dissolver.

Note: The raw material also provides this picture in higher resolution, but it has not  been retouched.
Linde developed SOLVOX DropIn precisely to meet the need for oxygenation in sea cages.

SOLVOX® DropIn - Λύση Οξυγόνωσης για θαλάσσιους κλωβούς

Το SOLVOX® DropIn είναι μια νέα, εύχρηστη και εξαιρετικά αποδοτική λύση για την οξυγόνωση θαλάσσιων κλωβών. Είναι κατάλληλο τόσο για συνεχή συστήματα οξυγόνωσης όσο και για βραχυπρόθεσμες εφαρμογές όπως αποπαρασίτωση ή θεραπείες.
Η καινοτόμος αυτή λύση οξυγόνωσης για την οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνει μια υποβρύχια αντλία συν μια πατενταρισμένη συσκευή διάλυσης οξυγόνου και σύστημα διανομής με ακροφύσιο venturi. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό γερανό, το SOLVOX ® Dropln εύκολα ποντίζεται στο νερό στο επιθυμητό βάθος. Λειτουργεί αναρροφώντας νερό στο κάτω τμήμα της βυθισμένης μονάδας και αναμειγνύοντάς το με οξυγόνο.
Το SOLVOX ® Dropln έχει σχεδιαστεί για εύκολο χειρισμό και λειτουργία, καθιστώντας το ιδανικό για τις θεραπείες αποπαρασίτωσης στους κλειστούς θαλάσσιους κλωβούς. Εξαλείφει τα προβλήματα που προκύπτουν από το σύρσιμο διάτρητων σωλήνων κατά μήκος του πυθμένα του κλωβού ενώ αυξάνει παράλληλα την απόδοση οξυγόνωσης χάρη στην καινοτόμο συσκευή διάλυσης και το σύστημα κατανομής.SOLVOX® OxyStream

Το SOLVOX® OxyStream είναι ένα σύστημα οξυγόνωσης χαμηλής πίεσης για δεξαμενές θαλάσσιου νερού, υφάλμυρου και γλυκού νερού.
Το σύστημα είναι ένα «όλα σε ένα» κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόν, το οποίο οξυγονώνει το νερό και το κατανέμει ομοιόμορφα στη δεξαμενή ψαριών χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ροής. Αυτό το σύστημα ευθυγραμμίζει την ταχύτητα κυκλοφορίας με τα είδη ψαριών και το μέγεθος τους. Το SOLVOX OxyStream περιλαμβάνει δείκτη ροής νερού, ο οποίος σας δίνει μια ποσοτική επισκόπηση της ροής νερού σε κάθε δεξαμενή.
Οι μικροφυσαλίδες που δημιουργούνται από το SOLVOX OxyStream όχι μόνο επιτρέπουν μια εξαιρετικά αποτελεσματική διάλυση οξυγόνου αλλά επίσης μειώνουν τη συγκέντρωση διαλυμένου αζώτου και τη συνολική πίεση αερίων του νερού. Αυτό συχνά εξαλείφει την ανάγκη για εξωτερικές μονάδες απαερίωσης.

underwater view of fish with gas bubbles coming from SOLVOX OxyStream

Το SOLVOX OxyStream επιτυγχάνει μέγιστο αποτέλεσμα διάλυσης οξυγόνου που ξεκινά από περίπου 15 ‰ αλατότητα και απαιτεί πίεση μόνο 0,05-0,2 bar για την οξυγόνωση του νερού, αφαίρεση αζώτου και τη δημιουργία βέλτιστης υδροδυναμικής στη δεξαμενή για την παραγωγή ψαριών. Η λειτουργία του σε χαμηλή πίεση καθιστά το σύστημα πολύ αποδοτικό ενεργειακά.
Σε εγκαταστάσεις γλυκού νερού, το SOLVOX OxyStream μπορεί να συνδυαστεί με το SOLVOX C για να καλύψει ακόμα και τις υψηλότερες απαιτήσεις οξυγόνωσης.
Εγκατεστημένο σε συστήματα ιχθυοκαλλιέργειας συνεχώς ανανεούμενου νερού και / ή ανακύκλωσης, το SOLVOX OxyStream υποστηρίζει πλέον και τις μεγαλύτερες χερσαίες εγκαταστάσεις. Η δυναμική της αγοράς δείχνει έντονη ανάπτυξη σε γόνο ή πλήρη ανάπτυξη σολομού και άλλων ψαριών υψηλής αξίας σε μεγάλες δεξαμενές με διάμετρο έως 30 μέτρα.
Με το SOLVOX OxyStream, καλύπτουμε τη ζήτηση της βιομηχανίας για οικονομικά αποδοτικές λύσεις οξυγόνωσης σε αυτά τα γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της ιχθυοκαλλιέργειας. Παρέχουμε το χαρτοφυλάκιό μας είτε μέσω προμηθευτών εγκαταστάσεων είτε απευθείας σε ιχθυοκαλλιεργητές.

SOLVOX OxyStream in operation in a fish tank with salmon
filled tanks in operation with SOLVOX®A and SOLVOX®Stream

SOLVOX® Stream Διανεμητής Ροής

Το SOLVOX® Stream είναι ένας διανεμητής ροής που δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον εντός των δεξαμενών ιχθύων για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των ψαριών. Βελτιστοποιεί τις υδροδυναμικές συνθήκες στη δεξαμενή εξασφαλίζοντας ότι το οξυγονωμένο νερό κατανέμεται ομοιογενώς σε όλη τη δεξαμενή. Επιπλέον, προσαρμόζει την ταχύτητα του νερού με τα είδη και το μέγεθος των ψαριών.
Το SOLVOX® Stream έχει σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με εξοπλισμό οξυγόνωσης, όπως το SOLVOX® A, για να παρέχει μια βέλτιστη, ολοκληρωμένη λύση οξυγόνωσης και διανομής του οξυγονωμένου νερού.
Το SOLVOX® Stream λειτουργεί δημιουργώντας μια ομοιόμορφη δύναμη ώθησης στη στήλη νερού στη δεξαμενή, παρέχοντας επίσης αποτελεσματικό αυτοκαθαρισμό αποβλήτων, όπως περισσευούμενη τροφή και περιττώματα.
Το SOLVOX® Stream είναι ένα εξατομικευμένο προϊόν που μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τους απαιτούμενους ρυθμούς ροής του νερού που κυμαίνονται από 50 l/min έως 20.000 l/min. Για μεγαλύτερες ροές νερού, συνιστάται η ύπαρξη δύο ή περισσοτέρων εισόδων ανά δεξαμενή, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία λειτουργίας. Συνοδεύεται από ενσωματωμένο δείκτη ροής νερού, ώστε να γνωρίζετε πάντα πόσο νερό εισάγεται στη δεξαμενή."

SOLVOX® F Πίνακας Ελεγχόμενης Παροχής Οξυγόνου

Το SOLVOX® F είναι ένας πίνακας ελεγχόμενης ροής οξυγόνου που εξασφαλίζει σταθερά επίπεδα οξυγόνου σε δεξαμενές ψαριών παρέχοντας διαφορετικές ποσότητες οξυγόνου σε διαφορετικούς χρόνους. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε με ευελιξία τη ροή οξυγόνου στις μεταβολές της βιομάζας, του ταΐσματος, της θερμοκρασίας κλπ. Η τεχνολογία δοσομέτρησης SOLVOX® F σας επιτρέπει να αυξήσετε ομαλά την βιομάζα, εξασφαλίζοντας παράλληλα έναν βέλτιστο λόγο μετατροπής της τροφής και τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά επιβίωσης κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες εκτροφής.
Για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή, έχει ενσωματωμένη μια λειτουργία οξυγόνωσης έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, οι σωληνοειδείς βαλβίδες ανοίγουν αυτόματα και απελευθερώνουν οξυγόνο στις γραμμές έκτακτης ανάγκης.


SOLVOX F provided with a separate pressure regulator,
for emergency oxygenation. SOLVOX F oxygen dosing cabinet - open.

Used in the brochure
Liquid oxygen tanks

Οξυγόνο για την Ιχθυοκαλλιέργεια - επιλογές τροφοδοσίας

Για να ικανοποιήσουμε οποιεσδήποτε ανάγκες, προσφέρουμε το πλήρες φάσμα των επιλογών τροφοδοσίας οξυγόνου - από τις παραδόσεις φιαλών έως χύδην, συμπληρώνοντας τες με επαγγελματικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ιχθυοκαλλιεργητών. Τα βιομηχανικά αέρια μπορούν να παραδοθούν στον πελάτη χρησιμοποιώντας μια σειρά διαφορετικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών. Η πίεση, ο όγκος και ο ρυθμός ροής είναι όλοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του καταλληλότερου και αποδοτικότερου οικονομικά για εσάς, τρόπου εφοδιασμού με αέριο.

Έχετε μια ερώτηση για τους ειδικούς μας;