Ψύξη Τροφίμων

Οι ανάγκες ψύξης ποικίλλουν σημαντικά από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη προσαρμογή για την ροή της μεμονωμένης διαδικασίας σας, έχουμε αναπτύξει μια ποικιλία συστημάτων και συσκευών διανομής που προσφέρουν τα περιβαλλοντικά και ποιοτικά οφέλη κρυογονικών παραγόντων ψύξης αεριωδών, υγρών και στερεών (ξηρού πάγου) σε σταθερές και κινητές εφαρμογές.

Detail shot of ACCU-CHILL Bottom injection chilling system.

ACCU-CHILL® BI

Συστήματα έγχυσης βάσης

Η Linde διαθέτει ένα σύστημα ψύξης γραμμής παραγωγής που ονομάζεται ACCU-CHILL® BI. Εγκαθίσταται σε αναμεικτήρες, μείκτες, παλινδρομητές ή δοχεία παρτίδας με σκοπό τη μείωση της θερμοκρασίας του τροφίμου.

Το ACCU-CHILL® BI της Linde, καλούμενο καλύτερα ως «Έγχυση Βάσης», μειώνει τη θερμοκρασία των στερεών ή υγρών προϊόντων διατροφής με την έγχυση κρυογονικού υγρού διοξειδίου του άνθρακα (LIC) ή αζώτου (LIN) στο δοχείο ανάμιξης ή αποθήκευσης.  Το κρυογόνο ελέγχεται με τη μέτρηση διαφόρων παραμέτρων, όπως το ιξώδες του προϊόντος, τη θερμοκρασία και το χρόνο για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας ή του ιξώδους του προϊόντος.

Για παράδειγμα, οι πελάτες κρέατος θα χρησιμοποιήσουν το ACCU-CHILL® «Έγχυση Βάσης» για να επιτύχουν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας των προϊόντων όπως το αλεσμένο βόειο κρέας και το κοτόπουλο για τον σχηματισμό μπιφτεκιών για χάμπουργκερ ή κοτομπουκιών.

Noodles wirh red sauce (tomato), close-up

ACCU-CHILL® SC

Στη βιομηχανία τροφίμων, η ψύξη θερμών αναλώσιμων υγρών, όπως σάλτσες, σούπες ή προϊόντα «πολτού» υψηλού ιξώδους, παρουσιάζουν αρκετές προκλήσεις στους κατασκευαστές. Οι κατασκευαστές πρέπει να ψύχουν γρήγορα τις σάλτσες για την ελαχιστοποίηση της ανάπτυξης των βακτηριδίων, τη βελτίωση της διάρκειας ζωής και την εξάλειψη των σημείων συμφόρησης της παραγωγής.

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας η μείωση της θερμοκρασίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων και να διατηρηθεί η ποιότητα του προϊόντος. Το σύστημα ACCU-CHILL ® SC της Linde χρησιμοποιεί την πατενταρισμένη μας τεχνολογία συνεχούς κρυογονικής έγχυσης για την έγχυση εξαιρετικά ψυχρού υγρού αζώτου (LIN) απευθείας σε ειδικά σχεδιασμένο σωληνοειδή θάλαμο ανάμιξης. Η χαμηλή θερμοκρασία του LIN (-196 οC) μεταφέρει αποτελεσματικά το κρύο στη σάλτσα χωρίς να την καταψύξει ή να βλάψει την ποιότητα.

Loaf of bread

ACCU-CHILL® IC

Η βιομηχανία αρτοποιίας πρέπει να διαχειρίζεται σταθερές θερμοκρασίες ζύμης για την επίτευξη ποιοτικών τελικών προϊόντων. Οι αρτοποιοί για χρόνια χρησιμοποιούσαν νερό, πάγο ή παγωμένα δοχεία με καπάκια για να μειώσουν τις θερμοκρασίες της ζύμης.  Όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν περιορισμούς και μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία ψύξης. 

Το Σύστημα Ψύξης Συστατικών ACCU-CHILL® IC, εισάγει κρυογόνα απευθείας στο αλεύρι ή σε άλλα ξηρά συστατικά μέσα στο σύστημα μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα που μεταφέρει το αλεύρι από το σιλό αποθήκευσης στους αναμικτήρες ζύμης.  Ο ακριβής έλεγχος της θερμοκρασίας, η ταχεία μείωση της θερμοκρασίας και η σταθερότητα από παρτίδα σε παρτίδα έχουν ως αποτέλεσμα την ποιότητα του προϊόντος και τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης των τροφίμων.

Snow, Close up.

Κέρατα Χιονιού

Τα κέρατα χιονιού διοξειδίου του άνθρακα της Linde παρέχουν μια απλή, οικονομικά αποδοτική μέθοδο για τον ακριβή έλεγχο των συνθηκών θερμοκρασίας στις λειτουργίες σας ψύξης

Τα κέρατα χιονιού προσαρμόζονται εύκολα στα περισσότερα υπάρχοντα συστήματα ψύξης. Στην καρδιά της γραμμής παραγωγής της Linde εξοπλισμού παραγωγής χιονιού από διοξείδιο του άνθρακα είναι τα υψηλής και χαμηλής ταχύτητας κέρατα χιονιού της Linde. Η Linde ανέπτυξε κέρατα χιονιού σχεδιασμού χαμηλής και υψηλής ταχύτητας για να ταιριάζει στις περισσότερες συμβατικές και εκατοντάδες προσαρμοσμένες εφαρμογές

Το μοναδικό Κέρατο Χιονιού 3,75 Υψηλής Ταχύτητας με το μονωμένο σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι έχει σχεδιαστεί με δακτυλιοειδή θάλαμο υπο-ψύξης και παρέχει απαράμιλλη απόδοση στην μετατροπή υγρού διοξειδίου του άνθρακα σε χιόνι. Χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις για την παραγωγή χιονιού σε κλειστά δοχεία όπως μίξερ ή μπλέντερ.

Η σειρά Κέρατο Χιονιού Χαμηλής Ταχύτητας (LVSH) διατίθεται σε μοντέλα διαμέτρου 7 ιντσών και 3,5 ιντσών και είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτή το κέρατο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει χαμηλή ταχύτητα παραγωγής χιονιού για τοποθέτηση σε ανοικτά δοχεία όπως κουτιά ή κάδους χωρίς τη διαρροή που θα προέκυπτε από ένα κέρατο υψηλής ταχύτητας.

Τα κύρια οφέλη είναι:

    Εύκολη προσαρμογή στις περισσότερες συσκευές μείξης και ανάμειξης
    Σχέδια υψηλής και χαμηλής ταχύτητας
    Υψηλή ικανότητα ψύξης και κατάψυξης σε μικρή συσκευασία
    Χαμηλό κόστος κεφαλαίου
    Απλό στην εγκατάσταση και εύκολο στη χρήση
    Ακριβής έλεγχος θερμοκρασίας όταν συνδυάζεται με Πίνακα Ελέγχου της Linde Chilling.

Dry Ice pellets P9Q1957, ICEBITZZZ

Συσκευές παραγωγής σβόλων: Ξηρός Πάγος Επί Τόπου

Η Linde προσφέρει επί τόπου οικονομικά αποδοτικές λύσεις χιονιού ξηρού πάγου ή διοξειδίου του άνθρακα

Η Linde διαθέτει τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη του ξηρού πάγου να παράγει ξηρό πάγο στο σημείο χρήσης. Μπορούμε να αναπτύξουμε μια λύση για τον ξηρό πάγο «κατόπιν ζήτησης» με μια προαιρετική μονάδα ανάκτησης, η οποία ανακυκλώνει το αέριο από το σύστημα παραγωγής ξηρού πάγου πίσω σε ένα υγρό για επαναχρησιμοποίηση. Αυτό το χαρακτηριστικό μειώνει τις τυπικές απώλειες ξηρού πάγου που εμφανίζονται με εναλλακτικές προσφορές προϊόντων.

Η παραγωγή ξηρού πάγου επί τόπου παρέχει:

    Σβόλοι ξηρού πάγου σε οποιαδήποτε διάμετρο από 1,7 mm (1/16 "") έως 16 mm (5/8"")
    Διαθέσιμο και ευέλικτο όσο το χρειάζεστε
    Χαμηλότερο συνολικό κόστος ξηρού πάγου
    Μειωμένες απώλειες εξάχνωσης
    Ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξάντλησης της προμήθειας.

Turkey meat in package

Dri-Pack® Συστήματα

Το σύστημα ψύξης Linde Dri-Pack είναι η λύση για εταιρείες επεξεργασίας που χρειάζονται άμεση και ακριβή ψύξη ευπαθών τροφίμων απευθείας στη συσκευασία αποστολής.

Το σύστημα Linde Dri-Pack έχει σχεδιαστεί για να γεμίζει αυτόματα μια προκαθορισμένη ποσότητα χιονιού διοξειδίου του άνθρακα με πολύ ήπια ταχύτητα σε κιβώτια συσκευασμένα με προϊόντα κρέατος ή ευπαθή αγαθά. Το Dri-Pack μπορεί να ελέγχεται αυτόματα ή χειροκίνητα σε μεταφορικές γραμμές συσκευασίας. Αυτή η τεχνολογία ψύξης παρέχει ένα μέσο για την προσθήκη φορητού ψυκτικού, ξηρού πάγου, το οποίο θα διασφαλίζει την υγιεινή της ποιότητας των τροφίμων και θα βελτιώνει την ικανότητα του πελάτη να διατηρεί την εκτεταμένη ψυκτική αλυσίδα.

Τα κύρια οφέλη είναι:

    Στιγμιαία ψύξη
    Βελτιώνει την απόδοση του προϊόντος
    Ακριβής τοποθέτηση διοξειδίου του άνθρακα σε ανοικτά κουτιά
    Εύκολη προσαρμογή στις περισσότερες γραμμές μεταφοράς
    Απλοί χειρισμοί
    Μειώνει το κόστος εργασίας

A FROSTCRUISE branded LINDE In-Transit Refrigeration Truck using Liquid Nitrogen (LIN)

FROSTCRUISE® Ψύξη κατά τη Διακίνηση. Ο έλεγχος της ψυχρής αλυσίδας με ένα φιλικό προς το περιβάλλον, χαμηλού θορύβου, χαμηλής συντήρησης κατά την διακίνηση κρυογονικό ψυκτικό διάλυμα

Αναπτύξαμε το έμμεσο κρυογονικό σύστημα ψύξης FROSTCRUISE® για να καλύψουμε τις τεχνικές, κόστους και περιβαλλοντικές πιέσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η βιομηχανία φορτηγών μεταφοράς. Το FROSTCRUISE είναι μια αποδοτική, οικονομική, κρυογονική αντικατάσταση για μηχανικές μονάδες ψύξης με κινητήρα ντίζελ. Όχι μόνο οι μηχανικές μονάδες έχουν υψηλό αποτύπωμα άνθρακα λόγω της κατανάλωσης ντίζελ, είναι επίσης σχετικά θορυβώδεις, δαπανηρές στη συντήρηση και εξαρτώμενες από δυνητικά επιβλαβή ψυκτικά.

Το FROSTCRUISE ξεπερνά αυτές τις περιβαλλοντικές προκλήσεις χρησιμοποιώντας υγρό άζωτο (LIN) ως ψυκτικό. Το LIN αποθηκεύεται σε θερμοκρασία -196 °C σε μονωμένη δεξαμενή επί του σκάφους. Διοχετεύεται μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας με μεγάλη επιφάνεια για να απελευθερώσει την ισχύ ψύξης του. Αυτό προκαλεί την εξάτμιση του υγρού αζώτου και οι ανεμιστήρες υψηλής ταχύτητας κυκλοφορούν τον κρύο αέρα γύρω από το δοχείο του φορτηγού.


Επισημάνσεις με μια ματιά
• Ταχεία ισχύς ψύξης με εξαιρετικά σταθερό έλεγχο θερμοκρασίας
• Μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα μέσω εξοικονόμησης ντίζελ
• Εξάλειψη επικίνδυνων ψυκτικών μέσων (π.χ. R404A)
• Σχεδιασμός χαμηλού θορύβου για εύκολη παράδοση τη νύχτα ή σε κατοικημένες περιοχές
• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με μηχανικές λύσεις
• Οικονομικά αποδοτικό λόγω της εύκολης εξυπηρέτησης και συντήρησης
• Μειωμένος χρόνος διακοπής - βλάβη κινούμενων τμημάτων σε έναν μόνο ανεμιστήρα
• Δυναμικό οικοδόμησης εικόνας μέσω της ενεργού υποστήριξης για πιο βιώσιμες επιλογές μεταφορών.

Έχετε μια ερώτηση για τους ειδικούς μας;