MAPAX® - Λύσεις συσκευασιών τροποποιημένης ατμόσφαιρας

Οι παραγωγοί τροφίμων αναζητούν πάντα τρόπους για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής χωρίς να αλλοιώνουν τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες των τροφίμων ή να προσθέτουν οποιαδήποτε μη φυσικά συστατικά. Η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) είναι ο ιδανικός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Είναι μια φυσική μέθοδος με ραγδαία αναπτυσσόμενη δημοτικότητα παγκοσμίως. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί ακόμα και να συμπληρώσει άλλες μεθόδους συντήρησης.

Έχουμε αναπτύξει μια σειρά λύσεων συσκευασίας για ειδικές εφαρμογές με το εμπορικό σήμα MAPAX ®. Συνδυάζοντας τις εκτενείς γνώσεις που έχουμε αποκτήσει στην επιστήμη των τροφίμων, τα μίγματα αερίων και τη συσκευασία, η MAPAX ® παρατείνει τη διάρκεια ζωής - με φυσικό τρόπο.

Με τη MAPAX®, μπορείτε:

    - Να αυξήσετε τις πωλήσεις, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση για φρέσκα και φυσικά συντηρημένα προϊόντα
    - Να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής χωρίς χημικά ή κατάψυξη
    - Να αυξήστε τη διάρκεια ζωής στην αλυσίδα διανομής κατά μέρες ή ακόμα και εβδομάδες
    - Να διατηρείτε τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση
    - Να ενισχύσετε την αποδοτικότητα σε επίπεδο παραγωγής και διανομής μειώνοντας το κόστος.

Προσαρμοσμένα πακέτα

Προσφέρουμε μια σειρά λύσεων MAPAX ® για γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρια και θαλασσινά, καθώς και για ξηρά και παρασκευασμένα προϊόντα διατροφής.

MAPAX για γαλακτοκομικά προϊόντα

Αποφυγή της υποβάθμισης των γαλακτοκομικών προϊόντων
Έχουμε αναπτύξει μια σειρά λύσεων MAPAX®, οι οποίες στοχεύουν ειδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η ανάπτυξη μικροβίων και το τάγγισμα είναι οι κύριες αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο τύπος διάσπασης εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προϊόντος. Τα σκληρά τυριά με σχετικά χαμηλή ενεργότητα νερού επηρεάζονται φυσιολογικά από την ανάπτυξη μούχλας, ενώ τα προϊόντα με υψηλή ενεργότητα νερού, όπως τα κρεμώδη και τα μαλακά τυριά, είναι πιο ευαίσθητα στη ζύμωση και το τάγγισμα.
Ο λακτοβάκιλλος, ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως στη γαλακτοκομική βιομηχανία, μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα, καθώς κάνει τα προϊόντα ξινά, μειώνοντας την τιμή του pH. Αυτό μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω όταν η ατμόσφαιρα της συσκευασίας είναι ακατάλληλη με υπερβολικά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (π.χ. συσκευασίες τυριού cottage).

MAPAX για ξηρά τρόφιμα και αρτοσκευάσματα

Διατήρηση της φρεσκάδας του ψωμιού και των ξηρών τροφίμων
Έχουμε αναπτύξει μια σειρά λύσεων MAPAX®, οι οποίες στοχεύουν ειδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί ξηρών τροφίμων και αρτοσκευασμάτων.
Τα ξηρά τρόφιμα, όπως τα προϊόντα κακάου, τα τσιπς, τα φιστίκια, ο καφές και τα μπαχαρικά, το γάλα σε σκόνη και ο στιγμιαίος πουρές πατάτας περιέχουν πατάτα περιέχουν ακόρεστα λίπη. Επομένως, τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ευαίσθητα στην οξείδωση και το τάγγισμα.


MAPAX για ψάρια και θαλασσινά

Παράταση της ζωής των νωπών ψαριών
Έχουμε αναπτύξει μια σειρά λύσεων MAPAX®, οι οποίες στοχεύουν ειδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί στα ψάρια και τα θαλασσινά.
Τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά χάνουν γρήγορα την αρχική τους ποιότητα ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης μικροβίων και ενζυμικών διεργασιών. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ενεργότητα νερού που επιδεικνύουν, στο ουδέτερο pH (όπου αναπτύσσονται μικροοργανισμοί) και στην παρουσία ενζύμων, τα οποία υποβαθμίζουν γρήγορα τόσο τη γεύση όσο και την οσμή. Η διάσπαση των πρωτεϊνών από μικροοργανισμούς προκαλεί δυσάρεστες οσμές.
Προκειμένου να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα των προϊόντων με φρέσκα ψάρια, είναι απολύτως απαραίτητο η θερμοκρασία να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 0 °C. Το σωστό μίγμα αερίων, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο έλεγχο της θερμοκρασίας, μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ψαριών κατά λίγες αλλά ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες, εφόσον δεν υπάρξει κάποια διακοπή στην αλυσίδα ψύξης.MAPAX για φρούτα και λαχανικά

Βελτιστοποίηση της διαπερατότητας για διατήρηση των φρούτων και των λαχανικών σε άψογη κατάσταση 
Έχουμε αναπτύξει μια σειρά λύσεων MAPAX ®, οι οποίες στοχεύουν ειδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί στα φρούτα και τα λαχανικά.
Επειδή τα φρούτα και τα λαχανικά «αναπνέουν», η διαπερατότητα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για μια αποτελεσματική συσκευασία. Εάν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σφραγισμένα σε ανεπαρκώς διαπερατή μεμβράνη, θα αναπτυχθούν ανεπιθύμητες αναερόβιες συνθήκες (<1% οξυγόνο και >20% διοξείδιο του άνθρακα). Ως αποτέλεσμα, θα υποβαθμιστεί η ποιότητα. Αντίθετα, εάν το προϊόν είναι σφραγισμένο σε μια υπερβολικά διαπερατή μεμβράνη, δεν θα διατηρηθεί η τροποποιημένη ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα η απώλεια υγρασίας θα οδηγήσει σε ταχύτερη υποβάθμιση της ποιότητας. Παραδείγματα κατάλληλων μεμβρανών τύπου Συσκευασίας Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας (MAP) για φρέσκα φρούτα και λαχανικά περιλαμβάνουν τη μικροπορώδη μεμβράνη ή από LDPE / OPP.MAPAX για το κρέας

Παράταση της ζωής των προϊόντων κρέατος 
Έχουμε αναπτύξει μια σειρά λύσεων MAPAX ®, οι οποίες στοχεύουν ειδικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδικοί στα προϊόντα κρέατος (βοδινό, χοιρινό και πουλερικών).
Γενικά, το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) έχει ισχυρή ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη βακτηριδίων στο κρέας και τα πουλερικά. Το αερόβιο γένος Pseudomonas αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για το νωπό κρέας.
Ιδιαίτερη πρόκληση είναι και ο αποχρωματισμός που προκαλείται από την οξείδωση της κόκκινης χρωστικής του κρέατος. Για να διατηρηθεί το κόκκινο χρώμα, η ατμόσφαιρα για το νωπό κρέας πρέπει να περιέχει υψηλά επίπεδα οξυγόνου (60-80%). Αυτό διατηρεί υψηλά τα επίπεδα του οξυγόνου στη μυοσφαιρίνη του κρέατος. Για τα κρέατα με υψηλά επίπεδα χρωστικών, όπως το βόειο κρέας, απαιτούνται υψηλότερες συγκεντρώσεις οξυγόνου σε σχέση με τα κρέατα με χαμηλά επίπεδα χρωστικών, όπως το χοιρινό.MAPAX για παρασκευασμένα τρόφιμα

Κάλυψη των απαιτήσεων των καταναλωτών για ποικιλία
Έχουμε αναπτύξει μια σειρά από λύσεις MAPAX®, οι οποίες στοχεύουν ειδικά στην κάλυψη των πολύ διαφορετικών αναγκών και απαιτήσεων για ποικιλία στην αγορά των παρασκευασμένων τροφίμων και της τροφοδοσίας.
Με τα παρασκευασμένα τρόφιμα, ο βαθμός της υποβάθμισης εξαρτάται από τα συστατικά και ποικίλλει σημαντικά μεταξύ προϊόντων. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ένα γεύμα με ραβιόλια ή λαζάνια που έχουν κρέας. Ο ρυθμός αλλοίωσης του κρέατος διαφέρει από των ζυμαρικών.
Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τα παρασκευασμένα τρόφιμα είναι ο τρόπος αποφυγής της μικροβιακής μόλυνσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής. Για να επιτευχθεί αυτό, οι παραγωγοί πρέπει να εξασφαλίσουν τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής και πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας.

Έχετε μια ερώτηση για τους ειδικούς μας;